TOKAT / TURHAL - Turhal Özel Eğitim Meslek Okulu

May

Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler' de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.

10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

"Farklılığım Benim Gücüm!" sloganıyla yola çıkan birbirinden özel çocuklar ve gençler, engelli bireylerin yaşadığı güçlükleri aşmalarına ve toplumda daha fazla kabul görmelerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Dünya Engelliler Haftası her bireye eşit fırsatlar sunmak adına önemli bir mesajlar verirken, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek daha kapsayıcı bir dünya için adımlar atılmasını teşvik etmektedir. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda daha fazla destek görmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır.

Nis

Son günlerde Tokat ve civarı bölgelerde  üst üste yaşadığımız depremler bizim millet olarak ne kadar tedbirli olmamız gerektiğini bize hatırlattı. Bu amaçla okulumuzda deprem tatpikatı düzenledik.

Nis

Okulumuzda Öğrenci ve Öğretmenlerimizin oyları ile Okulumuzun

En Saygılı Öğrencisi- Umutcan ÖZŞENOL

En Temiz Öğrencisi- Nazlı ARSLAN

En Yardımsever Öğrencisi- Elif ÇOBAN

Mrt

Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bu farklılığa dikkati çekmek için 21 Mart farkındalık günü ilan edilmiştir.

İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden , 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down sendromunda 21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır (Bu sebepten dolayı Down sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir). Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır. Toplum yaygın olarak bilinen yanlışın tersine Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.

Mrt

"Değerler Eğitimi 'Sabır' teması okulumuzda işleniyor ."

Şbt

Turhal Rehberlik ve Araştırma Merkezi yöneticileri okulumuzu ziyaret ettiler. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Turhal Kız Meslek Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri Okulumuzu ziyaret ettiler. İki okul öğrencileri arsında öğrencilerin kaynaşması adına güzel bir ziyaret oldu. Turhal Kız Meslek Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Şbt

"6 Şubat Depremi'nde yaşananları unutmadık, unutmayacağız. Kaybettiğimiz her canı saygı ve özlemle anıyor, bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için  hazırlıklı olmamalıyız"

Ock

Okulumuzda dönem sonu faaliyetleri neşe içinde tamalandı.  Düzenlenen etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz eğlenceli ve öğretici deneyimler yaşadı. Etkinliklerin planlanması ve gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlenecek. Bu kapsamda 15-19 Ocak tarihleri arasında okulumuzda aşağıdaki program doğrultusunda çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize duyurulur.

Ara

Ülke genelindeki okullarla eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirdik.  İnşallah ülkemiz bu tür acı felaketleri bira daha yaşamaz.

Ara

3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Turhal yeşilırmak Anadolu Lisesinden bir grup öğretmen ve öğrenci okulumuzu ziyaret etmiştir. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize duyarlilıklarından dolayı çok teşekkür ederiz.